Hosting kiezen is als een huis kopen, Hier let je op

closeup photo of computer keyboard

Heb je een website? Dan heb je hosting nodig! Je koopt niet het eerste huis dat je tegenkomt en zo ga je ook niet in zee met de eerste webhost die je ziet. Je domeinnaam kun je zien als de straat waar je huis staat en het hostingpakket kun je zien als jouw (lege) huis. De uiteindelijke content van jouw website kun je zien als de inrichting.

Zoveel huizen en opties… Maar wat past bij jou?

De betere webhosts hebben de keuze uit meerdere pakketten, het is heel belangrijk om te kijken welk pakket bij je past. Het is daarnaast uitermate belangrijk om te kijken hoe makkelijk (of moeilijk) je kunt veranderen van pakket en wat daar de meerprijs van is. Hoeveel domeinnamen kun je onderbrengen, hoeveel verkeer is er mogelijk en wat is het werkgeheugen van jouw website?

Webhosting is het adres waarop je huis gebouwd is

Wanneer je een website wil maken, zul je als eerste een domeinnaam nodig hebben. De domeinnaam wordt dan dus jouw adres, in dit geval van je website. 

De tweede stap zal zijn om hosting te vinden voor jouw website, dus een huis voor op jouw aangekochte adres/kavel. Dit is dus het casco van je huis, of een leeg huis, want er staat nog niks in. (Er staat nog geen content op je website). 

Dan kom je bij de inrichting aan van je huis. De content voor jouw nieuwe website! Deze heb je vast en zeker al helemaal ingevuld, in ieder geval in je hoofd! Je weet wat je wil en hoe het eruit moet komen te zien. Zorg dat je huis jouw inboedel goed beschermt! Dus zorg ervoor dat jouw hosting jouw website tot zijn recht brengt! 

Kun je het betalen, ben je er gelukkig?

Er zijn heel veel verschillende opties mogelijk als je Hosting zoekt voor een website. Het is alleen wel uitermate belangrijk dat je op voorhand goed kijkt wat je precies nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt of je makkelijk kunt upgraden naar een beter pakket mocht dat in de toekomst nodig zijn. Het kan namelijk zo zijn dat je nu weinig verkeer hebt of verwacht, maar ook jij gaat voor de max toch? Wees er daarom zeker van dat je kunt uitbreiden. Bekijk ook ALTIJD goed de prijzen, vooraf! Let daarbij ook goed op de eventuele meerprijs als je wil uitbreiden. 

Let hierop bij het kiezen van je webhosting

Bij het kiezen van de juiste host zijn er een hoop keuzes, dus dit kan lastig zijn! Als je altijd let op onderstaande puntjes, dan zal jouw zoektocht hopelijk iets makkelijker verlopen;

  • Kun je een bakcup maken, of maakt de host die? En kun je daar makkelijk bij?
  • Ga niet uit van wat de host zegt, maar lees reviews! (Alle hosts zijn zogenaamd de beste)
  • Hoeveel domeinen kun je onderbrengen in jouw pakket? Heb je PER site een pakket nodig?
  • Is het domein van jou? Of blijft het domein van de host?
  • Hoe is de klantenservice? Zijn ze vaak bereikbaar en hoe snel wordt er gereageerd? 
  • Voor wie het belangrijk vindt; Er zijn ook groene webhosts beschikbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *