Hosting kiezen

Hosting kiezen, hoe doe je dat?

Het kiezen van de juiste webhosting voor jouw website(s) kan heel lastig zijn, vooral nu er in de afgelopen jaren ZOVEEL keuze is! We snappen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom helpen we je graag een handje bij het kiezen van de juiste hosting.

Help. ZOVEEL webhosters. Hoe ziet het webhosting landschap in Nederland er een beetje uit? En wereldwijd?

Je hoeft echt niet lang te zoeken om een (goede) host te vinden voor jouw website(s), het internet staat er vol mee! De markt is in Nederland behoorlijk verdeeld, want er zijn echt honderden bedrijven waar je terecht kunt voor webhosting. De meeste hosting bedrijven noemen zichzelf graag groot, of zelfs de grootste, maar doe vooral je huiswerk, want ze kunnen immers niet allemaal de grootste zijn! De concurrentie ligt niet alleen in Nederland hoog en dat merk je gelijk als je een zoekmachine gebruikt om webhosting te zoeken. Allerlei sites komen naar boven, waarvan zeker een deel Amerikaans is.

Oké, ik moet bij mezelf beginnen. Hoe bepaal ik mijn hosting behoeften? Wat zijn must have’s en nice to have’s?

Je moet op voorhand voor jezelf duidelijk stellen wat je behoeftes nu zijn, maar ook voor de toekomst.
Op dit moment heb je misschien 1000 bezoekers per dag, maar over een paar maanden dan? Hoeveel websites wil je draaien, nu en in de toekomst, hoeveel content en hoeveel bezoekers wil je, dus hoeveel GB-dataopslag is er nodig, maar ook het werkgeheugen moet je naar kijken.  
Wordt PHP ondersteund? Vaak wel, maar controleer dit even, vooral als je een kiest voor een goedkope webhosting.

Is het Admin Panel (het besturingssysteem van jouw database) makkelijk te besturen en wat is de locatie van jouw webhosting?
Als jij een website in Nederland hebt, met voornamelijk Nederlands publiek, dan moet je eigenlijk ook een Nederlandse host hebben en als je een bekende AdminPanel hebt, kun je eventuele problemen altijd even op Google zoeken. Dit zijn allemaal dingen waar je echt aan moet denken als je aan webhosting denkt.

Ik heb een lijstje criteria. En nu? Wat doe ik nu?

Klinkt logisch, maar nu zoek je een bedrijf dat alles biedt wat jij zoekt. Ze zijn er absoluut, maar zorg ervoor dat je goed uitzoekt hoe jouw specifieke pakket er in de praktijk uitziet. Heb je ook goed gekeken naar de service van jouw webhost? Stel er is een probleem in de nachturen, hoe los je dat op als jou host geen 24 uursservice heeft? Google jouw nieuwe host op voorhand, niet achteraf! Vertrouw niet blindelings op reviews op de sites van de host, helaas wordt hier vaak nog mee gesmokkeld, je kunt beter vertrouwen op blogs of reviews op blogs.  

Wat zijn typische valkuilen bij het kiezen van je hosting?

Een valkuil, of eigenlijk een van de meest voorkomende fouten is te klein denken. Men kiest vaak een host aan de hand van de huidige wensen, maar denken niet aan uitbreidingen eventueel. De mogelijkheid om later uit te kunnen breiden is heel belangrijk. Zo ook het aantal websites die je kunt koppelen aan jouw hosting en OPPER belangrijk, nogmaals, de service! Hoe vaak zijn ze bereikbaar en is er een storingsdienst? Denk vooral (te) groot als je aan webhosting denkt, ver-zoveel-voudig jouw verkeer, data en aantal websites en zoek een host die dat aankan zonder al te veel dure upgrades! Denk hier aub goed aan, want ook dat is 1 van de meest voorkomende valkuilen wat betreft webhosting. Ze weten het allemaal heel mooi te vertellen, maar hoeveel kost het jou?

Vragen? Neem dan contact met ons op.